{ "title": "Bebeklerde Kurdeşen", "image": "https://www.kurdesen.gen.tr/images/bebeklerde-kurdesen.jpg", "date": "19.01.2024 19:07:18", "author": "Tıraz", "article": [ { "article": "
Bebeklerde kurdeşen, alerjik deri döküntülerine kurdeşen (Ürtiker) diyoruz. Bebeklerde, doğdukları andan itibaren çeşitli deri döküntüleri gelişebilir. İlk belirtileri, kafada, boyunda ve göğüste olan kırmızı noktalardır. Bebeklik çağında ürtikerin en sık nedeni enfeksiyonlardır. İkinci sırada, gıda alerjileri gelir. Bunlardan bazıları, yavaşça ortaya çıkıp, Kendiliğinden kaybolurken bir kısmı da çocuğun bir hastalığı ya da alerjisi olduğu anlamına gelir. Çocuk daha önceden duyarlı olduğu bir ilaç içer, bir bitki veya hayvanla temas eder veya gıda alırsa vücutta alerjiye neden olan histamin adlı bir madde salgılar. Histaminin de deride şişme, kızarma, kaşıntıya neden olumsuz bir etkisi vardır.

Bebeklerde kurdeşen belirtileri nelerdir?

Ürtiker bulguları ve belirtileri bebeklerde, çocuklarda ve yetişkin yaş gruplarında farklı olarak ortaya çıkabilir. Ürtiker olan bireylerde sindirim sisteminde parazitlerin varlığı ve ilaç alerjileri de vardır. Ürtiker bulguları ve belirtileri arasında bulunan birçok neden vardır. Ürtiker olanlarda uygun bir tedavi ile bu belirti ve bulgularda belirgin düzelme görülür. Bebeğinizin vücudunun çeşitli yerlerinde görülen, ortalarında beyaz uçları olan kırmızı döküntülerdir. Bunlar da zaman içinde tedavi gerektirmeksizin geçmelerine rağmen, bazen daha ciddi sivilcelerle karıştırabilirler. Herhangi bir bölgede oluşması ve yayılması mümkündür. Kırmızı pullar şeklinde vücut üzerinde hızlı bir şekilde yayılır. Yüksek bir ısıya maruz kalındığında kaşıntı ve yayılma çok daha fazla görülür. Bazılarının üzeri ise kepeğimsi görüntüdedir, pul-pul dökülür. Kaşıntı özellikle gece yarıları ve çok sıcak alanlarda meydana gelir ve kişiyi depresyona götürecek derecede yoğundur. Kızarıklıklar genellikle kabarcık halinde ve küçük boyuttadır, yayılma süreleri çok hızlıdır ve kaşındıkça daha yoğun rahatsızlığa sebebiyet vermektedir.

Bebeklerde kurdeşen tedavisi nasıl yapılır?

Tedavi aşamasında ilaçlar ve kremler önerilmektedir. Doktor, teşhis sonrası hastalığın derecesine bağlı olarak, ilaç ve merhem kullanmanızı tavsiye edecektir. İlaçların devamlılığında hasta, daha rahat bir duruma gelecektir. Uyarmak istediğim en önemli nokta, ilaçlar tamamen bittikten sonra hastalık tümüyle yok olmaz. Çok sıcak alanlarda bulunduğunuzda ya da alerjiye sebep olan besinlerden aşrı tüketildiğinde, hastalık yeniden baş gösterecektir. Özellikle, yağlı besinler, alerjiyi tetiklemektedir. Ek olarak, cips, çikolata ve kola gibi yiyecek ve içeceklerden tüketildiğinde alerjiye kapılarınızı açmış bulunursunuz. Aşırı tükettiğinizde, hastalık yeniden baş gösterecektir. Ne olursa olsun, herhangi bir ürünü aşırı şekilde tüketmemeye gayret gösterin. Özellikle yağlı besinler alerjiyi tetiklemektedir. İlaç tedavisinde öneriler olacaktır, sizin de yapabileceğiniz şeyler de mümkün. Hastalık döneminde, vücudunuzu serin tutmaya özen gösterin, kaşıntı arttığında ılık bir duş rahatlatacaktır. Kurdeşen hastalığının bitkilerle de tedavisi de mümkündür.

Bebeklerde kurdeşen doğal şifalı bitkilerle nasıl tedavi edilir?
" } ] }