{ "title": "Kronik Kurdeşen", "image": "https://www.kurdesen.gen.tr/images/kronik-kurdesen.jpg", "date": "20.01.2024 02:33:00", "author": "yıldız arslan", "article": [ { "article": "Kronik Kurdeşen, Kronik kurdeşen uzun süreli alerjik reaksiyonlar ile deride döküntü, kaşıntı ile kendini gösterir. Kronik kurdeşen 6 haftadan uzun sürer ve cildin daha derin kısmını etkiler.

Kronik kurdeşen toplumda sıkça görülür bu durum çoğu zaman hastaların ve hekimlerin canını sıkan bir hastalık olarak meydana çıkmaktadır. Kronik kurdeşen tedavi edebilmek için mutlaka altta yatan nedenler araştırılmalı ve tedavileri ön plana çıkarılmalıdır. Kronik kurdeşen hastalığında birçok yöntem kullanılmasına rağmen kesin ve yüz güldürücü sonuçlar almak oldukça zordur.

Kurdeşen hastalığı bir diğer bilinen adı ürtiker, alerjik deri döküntüsü olarak kendini belirtir. Kronik kurdeşen hastalığı birçok nedenlerden dolayı meydana çıkmaktadır ve çoğunlukla küçük çocuklarda belirgin halde görülmektedir. Kronik kurdeşen vücudun herhangi bir bölümünde kırmızı lekeler olarak kendini belirtir ve tatlı bir kaşıntı ile kişiyi rahatsız eder. Kurdeşen iki farklı şekilde görülmektedir bunlar Akut kurdeşen ve Kronik kurdeşendir.

Kronik kurdeşen bazı faktörler tetiklemektedir Güneş ışığı, cildin aşırı sıcağa maruz kalması ve alerjik rahatsızlıkların tetiklemesi sonucu meydana gelebilmektedir. Kronik kurdeşen bazen çok önemli sorunlara yol açabilmektedir. Bazen solunum problemleri yaratabilir, ellerde ve ayaklarda şişmeye neden olabilir, dudaklarda ve gözlerde şişlik olabilir.

Kronik kurdeşen belirtileri nelerdir?

Kurdeşen deri üzerinde oluşur ve çevresine yayılması mümkün olur.
Kronik kurdeşe neden olur?

Kronik kurdeşen hastalığı genellikle gençlerde görülmektedir. Kurdeşen en az 6 hafta süresince her gün görülebilir veya 1-2 günde bir deride döküntüler meydana gelir.
Kronik kurdeşen hastalığına bazı hastalıklarda neden olabilir. Kanser, tiroit hastalığı, bağışıklık sistemini tutan hastalıklarda kronik kurdeşene neden olabilir.

Kronik kurdeşen tedavisi nasıl yapılır?

Kurdeşen tedavisinde ilk önce kurdeşen oluşumuna neden olan faktörler araştırılır ve neden olan unsurların alımına son verilir. Kurdeşene başka bir sistemik rahatsızlığı neden olmuş ise ilk önce o rahatsızlık tedavi edilmelidir.

Kronik kurdeşen yol açtığı şikâyetler için antihistaminikler verilir. Hekimin teşhisine göre antihistaminiklerin yanında başka ilaçlarda verilebilir. Kronik kurdeşenin oluşmasına sebebiyet veren aşırı sıcaklık, kurdeşene neden olan yiyeceklerden uzak durmak gerekir aksi halde tekrar başa dönebilir.

Kronik kurdeşenin belirtileri olduğunda mutlaka bir hekime gidilmelidir ve vereceği hapları, kremleri bitene kadar kullanılmalıdır. Hekimin verdiği ilaçlar, merhem kurdeşen tamamen geçirmez fakat verdiği rahatsızlığın hafiflemesini sağlar. Hekimin uyguladığı bu tedavinin sonuç vermemesi halinde kortizonlu ilaçlarla ağızdan tedavi uygulanabilir.
" } ] }