{ "title": "Kurdeşen İlaç", "image": "https://www.kurdesen.gen.tr/images/kurdesen-ilac.jpg", "date": "19.01.2024 04:57:50", "author": "Cihan OZEN", "article": [ { "article": "
Kurdeşen İlaç, Tıp dünyasının ürtiker olarak adlandırdığı kurdeşen hastalığının belirtileri vücutta oluşan kızarıklar, kaşıntı çıkaran kabarıklar ve deride oluşan plaklardır. Bu belirtiler de adı geçen rahatsızlıklar ile birleşebilir ve etkileri çoğalabilir ve oluşan plakların uçlarını tam olarak çizmek her zaman mümkün olmaz. Lezyon adı verdiğimiz bu plaklar kurdeşen için lazım gelen ilaçlar sayesinde genel itibariyle bir süre sonra iyileşir ancak vücudun değişik bölgelerinde tekrardan oluşum gösterebilirler.

Bu hastalık çocuğun genel sağlığını bozacak türden bir hastalık olmasa da yine de sinir bozan bir yönü vardır. İlaçla tedavisi mümkün olan kurdeşenin oluşmasını tetikleyen sebepler kişiden kişiye değişiklik gösterebilir. Bazen yenilen bir yiyecek veya içeceğin, hatta bu yiyecek ve içeceklerin sıcak ya da soğuk oluşu kurdeşen oluşmasına neden olan bir etkidir.

Böyle bir durumda eğer kişi rahatsız olduğu sebebin tekrarlanması halini yaşarsa kurdeşenin tekrarlanma olasılığı da yükselir. Sadece bir kez görünüp, daha sonra tümüyle kaybolduğu da görülen bu hastalık gurubunda ilaçla tedavi yöntemlerinin rahatsızlık tamamen geçene kadar uygulanması gerekir. Örneğin bebeğinizin bahçede oyun oynadığı esnada kolunun çalılara sürtünmesi kolunda kızarıklık oluşmasına neden olabilir. Veya yemek yedikten sonra birtakım gıda maddelerine karşı vücudun gösterdiği reaksiyon kızarıklık oluşumuna sebep verebilir. Özellikle çocuğun beslenmenin yetersiz kalması durumunda vücudunun zayıf düşmesi halinde gıda alerjisinin ortaya çıkma olasılığı fazladır, tam tersi durumlarında çocuğunuz kendisini dinç ve güçlü hissettiğinde kurdeşen ve alerji ihtimali de azalmaktadır. Eğer ki çocuğunuzun belirli ve besin maddesini yedikten sonra kurdeşene rastlanılıyorsa, çocuğun bu besini tüketmesini ortadan kaldırmalısınız ayrıca kurdeşen ilaçlarını aksatmamalısınız.

Ciddi bir alerji probleminin de habercisi olabilen kurdeşen özellikle dışarıdan herhangi bir etki olmaksızın sadece strese neden olan etkilerle bile ortaya çıkabilmektedir. Böyle durumlarda çocuğun bağışıklık sisteminin güçlendirilmesi gerekir ve bunun için de sağlıklı ve dengeli beslenme ile düzenli uyku alması sağlanmalıdır.

Kurdeşen ilaç olarak Farmakolojik tedavi seçenekleri şunlardır

Kurdeşen ilacı için, Kurdeşen hastalığının ilk tedavi basamağını feksofenadin, setirizin, loratadin gibi yüksek olmayan sedatif faaliyete sahip H1 reseptörlerine engel koyan antihistaminikler oluşturur. Bunlar arasından en çok tercih edileni difenhidramin ve hidroksizindir. Faydası tam olarak belirlenemeyen ranitidin, simetidin, famotidin gibi H2 ve H1 antisitaminleri ile kombinasyon şeklinde kullanıldığında yeni bir rol kazanmış olur.

Bunlardan ayrı olarak olumlu etkileri olduğu belirtilen ilaç grubu ise şöyle sıralanabilir.
Şunu ifade etmek gerekir ki kronik veya sürekli nükseden kurdeşen olan kişiler gelişmiş tetkik ve tedavi yöntemleri için dermatologlar tarafından tedavi altına alınmalıdır. Ürtikeryal vaskülit durumunun söz konusu olduğu hallerde kesinlikle dermatoloğa sevk edilmesi gerekir. Dermatolog, immünolog alerji uzmanı veya romatoloğun ortaklaşa çalışma yapması, nükseden, refrakter, ağır veya kronik kurdeşen hastalıkları gibi belirlenmiş konularda münasip görülmektedir.

Kurdeşen ilaç olarak önerilen modern tıp tedavileri

Kurdeşen hastalığının ilaç tedavisinde doktorunuz kaşıntının azalması veya önlemesi maksadı ile antihistamin tipi ilaçlar ve topikal kremler verebilir.

Kurdeşen İlaç gibi etki eden faydalı terapiler

Kurdeşenin en büyük etken noktası stresin ve alerjinin önüne geçen tedavi yöntemleri örneğin aromaterapi, akupunktur, geleneksel Çin terapileri, Ayurveda, çiçek esansları ve besin terapileri kurdeşen için ilaç gibi etki yaptığı uzmanlarca belirtilmektedir.
" } ] }